afb. Olaf Smit, 2016

Ad Krol

's-Hertogenbosch

Artikelen
2016

Ad Krol al een halve eeuw ‘in de vis’

“Laot die braoipan nou mar staon, bij Krol daor kopte vis”. In het populaire carnavalsnummer “Doet oewe jas mar aon” van de gewezen Kleinkeinder wordt de Bossche familie Krol opgevoerd als hèt adres voor lekkere en verse vis. Zonder de andere Bossche vishandelaren tekort te doen is de naam Krol inderdaad onlosmakelijk verbonden aan allerlei lekkers uit het zilte nat. Verschillende generaties van dit geslacht van vishandelaren hebben op veel plaatsen in de stad hun stek. Wij gingen in gesprek met één van de nazaten Ad Krol (63), eigenaar van de verkoopwagen op de hoek van de Bossche markt schuin tegenover de Moriaan.
Redactie | 073 Magazine donderdag 24 maart 2016
 
2017

‘Zolang ik me goed voel, blijf ik op de markt staan’

Ad Krol (65) vertelt deze week over zijn Den Bosch. Hij staat al 52 jaar als op de markt onder de naam 'De Vis- en Palingkoning'.
Suzie van Dijk | Brabants Dagblad vrijdag 17 maart 2017 | Regio 2
 
2018

Dochter zet viskraam Krol voort

Al 53 jaar zit Ad Krol in de vis, waarvan hij meer dan 40 jaar - ‘acht dagen per week’ - in zijn eigen viskraam werkt op de Markt. Maar nu doet hij langzaam een stap terug en neemt dochter Katja het over. „Toen ik begon, hadden we maar vier of vijf soorten vis.”
Bart Gotink | Brabants Dagblad zaterdag 27 januari 2018 | Regio 5