Arnoldus J.Th.M. (Nol) Croonen

26 januari 1926 - 's-Hertogenbosch 5 februari 1988 (62)

Arnoldus, roepnaam Nol Croonen is de medeoprichter van Makelaarskantoor Croonen & Van Lent, tegenwoordig Meeùs/Croonen Makelaars. Behalve dat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt op maatschappelijk gebied, bekleedde hij tal van functies die verwant waren met zijn makelaarschap. Nol Croonen was afdelingsvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaarsdocent aan de Stichting Opleiding Makelaardij (SOM), lid van de Kamer van Koophandel, medeoprichter van het Makelaars Computer Centrum [MCC] en taxateur voor de gemeente Den Bosch en Rijkswaterstaat.
Verdwenen Stadsgezichten

Arnoldus Croonen, beëdigd makelaar

44
45
Noten
1.Coopmans: Johannes, roepnaam Joop Coopmans, inspecteur van de Zuiveldienst, later directeur bij Hirdes, was aktief op sociaal en maatschappelijk terrein. Coopmans was onder meer bestuurslid van de Schola Cantorum, St.Vincentius, de Stille Armen en Concordia SVD. [info diens broer prof. mr. A. Jos Coopmans]
Paul Kriele | Verdwenen Stadsgezichten (1998) 44-45
Artikelen
1988

Makelaar A. Croonen na infarct overleden

DEN BOSCH - Op 62-jarige leeftijd is vrijdag A.J.T.M. Croonen overleden. Croonen, directeur en medeoprichter van het Bossche makelaarskantoor Croonen en Van Lent, overleed aan de gevolgen van een hartinfarct van twee weken geleden.
A. Croonen was suikerpatiënt en na een hartinfarct onder behandeling in ziekenhuizen in Eindhoven en Den Bosch maar stierf vrijdag onverwachts in zijn woning in Den Bosch.
Brabants Dagblad
 
Literatuur en bronnenpublicaties

Paul Kriele, Verdwenen Stadsgezichten (1998) 44-45

n: vermelding in een voetnoot