afb.

Sluis Hintham, 2014

Máximakanaal

Deuren voor sluis Hintham
ROSMALEN 17 april 2014 - De deuren zijn per stuk 7,50 meter breed, acht meter hoog en een meter dik. Ze wegen elk 26,5 ton.
Het nieuwe Máximakanaal ten oosten van Den Bosch is negen kilometer lang. De vaarweg loopt van Den Dungen en loopt via Rosmalen en natuurgebied De Koornwaard richting de Maas. Twee nieuwe sluizen (sluis Hintham en sluis Empel) overbruggen het verschil in waterniveau. Eind 2014 kunnen schepen met maximaal drie lagen containers vanaf de Maas naar de containerterminal in Veghel varen. Daarmee verbetert ook de leefbaarheid in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Openstaande bruggen met rijen wachtende auto's behoren dan tot het verleden.
schuttevaer.nl
Naamgeving

Sluis Hintham

2
Gemeente 's-Hertogenbosch 3 april 2012
Afbeeldingen

17 april 2014
     
Artikelen
2014

Millimeterwerk bij gigantische poort

ROSMALEN – De sluis bij Hintham kan dicht. Gisteren plaatste bouwer WillemsUnie vier gigantische deuren van 8 bij 7,5 meter. Ze moesten op de millimeter nauwkeurig worden ingepast. Keer op keer werd de deur vast- en weer losgemaakt, om toch nog een heel dun laagje van de hardhouten zijkant af te schuren. Met het plaatsen van de deuren is het werk aan de sluis nog niet klaar. Het duurt nog zes weken om alle techniek rondom de deuren aan te brengen. In november varen de eerste vrachtschepen er doorheen.
Redactie | Brabants Dagblad vrijdag 18 april 2014 | 29
 
2015

Sluisdeur Hintham al vervangen

De schade aan de sluisdeur van sluis Hintham in het Máximakanaal is zo groot dat de deur al vervangen wordt.
Domien van der Meijden | Brabants Dagblad zaterdag 16 mei 2015 | 29
 
2015

Mark Brink

Sluisdeuren Hintham weer terug na reparatie.
Brabants Dagblad zaterdag 17 oktober 2015 | 6