afb. Henk van Esch, 1 juli 1996

Tour de France 1996

Artikelen
1996

Brabanthallen het hart van Le Grand Départ

„We hebben alles al eens meegemaakt. Het nieuwe is dat het nu allemaal tegelijkertijd komt." Coördinator Wim Koemans van de brabanthallen in Den Bosch is druk doende met de Tour, maar wordt er (nog) niet zenuwachtig van. Le Grand Départ: een grote klus voor de Brabanthallen, die een week lang het hart van de Tour vormen.
Wim Hagemans | Brabants Dagblad dinsdag 16 april 1996
 
1996

'Don, ik ben jalours dat je de Tour hebt binnengehaald'

Desnoods neemt burgemeester Don Burgers de steek van Napoleon of het carnavalsorkest de Kikvorschen mee naar Parijs. Niets is hem te gek als het om de presentatie van Den Bosch als Tourstad gaat. „Het is een verdomd mooi evenement", zegt Burgers, die op het stadhuis al geprezen wordt als 'de ziel van de Tour'.
Twan van Lierop en Wim Hagemans | Brabants Dagblad dinsdag 10 oktober 1996
 
1996

Mediacircus paraat in Promodorp

Honderden journalisten van over de wereld verzamelden zich gisteren in het Promodorp van de Tour de France in de Brabanthallen.
Mary van Erp en Marleen Duijff | Brabants Dagblad vrijdag 28 juni 1996
 
1996

Den Bosch klaar voor invasie

Den Bosch en de anderen Brabantse etappeplaatsen die dit weekeinde de Tour de France-start markeren, maken zich op voor een invasie. Als de voorspellingen van meer dan 500.000 bezoekers uitkomen, zal het wielerspektakel het verkeer in een groot deel van Brabant ontwrichten. Alle hotels in Den Bosch zijn volgeboekt.
Redactie | Brabants Dagblad zaterdag 29 juni 1996
 
1996

Brabant loopt uit voor Tour

Brabant is gisteren uitgelopen voor de Tour de France. Volgens de Tourdirectie waren nog nooit zoveel mensen aanwezig bij de start van de wielerronde. Het vorige record, daterend van de start in Engeland in 1994, werd ruimschoots overtroffen. Naar schatting anderhalf miljoen mensen stonden langs de route van de eerste etappe.
Redactie | Brabants Dagblad maandag 1 juli 1996
 
1996

'Dit was spelen met je leven'

Honderduizenden wielerfans in Den Bosch en wijde omgeving gingen gistermiddag uit hun bol voor de passage van 197 Tour-acrobaten op de fiets. Hun uitbarsting was er een van pure, soms ook overdreven, vreugde. De bijna tweehonderd artiesten van het Franse circus konden hun emoties evenmin de baas blijven. Het enige verschil was dat zij alleen explodeerden van woede.
Léon de Kort | Algemeen Dagblad maandag 1 juli 1996
 
1996

'Stad uitstekend weggezet'

Als één ding duidelijk is geworden dan is het wel dat „de stad uitstekend is weggezet”. Samen met waarnemend burgemeester J. van der Beek durft T. Streppel, directeur van het gemeentelijke comité 's-Hertogenbosch Tourstad dat best te stellen.
Redactie | Brabants Dagblad dinsdag 2 juli 1996