ORVA

opgericht: 1959

De ORVA Media is een radio-omroep voor zieken en senioren in ’s-Hertogenbosch en omstreken.
Opgericht in 1959 in Reinier van Arkel, voormalig Psychiatrisch Ziekenhuis, gelegen aan de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch. ORVA Media heeft zich later als ORVA in het Groot Zieken Gasthuis (GZG), het tegenwoordige Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) gevestigd. De naam ORVA betekent: Omroep Reinier Van Arkel en deze naam wordt nog steeds gebruikt voor de huidige omroep.
ORVA Media bestaat uit zo'n 65 vrijwilligers. Een groot aantal van hen verzorgt muziek en/of informatieve programma's vanuit de studio's in het JBZ. Er worden meezingmiddagen georganiseerd in de verschillende woonzorgcentra en verpleeghuizen, evenals live-optredens met medewerking van Bossche en Brabantse artiesten.
Doelstelling van ORVA Media is hierbij het op een verantwoorde manier maken van radioprogramma's en kabelkrant voor het JBZ en de verschillende tehuizen in 's-Hertogenbosch en haar regio.
Sinds enkele jaren is er een samenwerking ontstaan tussen ORVA Media en diverse regionale omroepen.
orva.nl
Alink

Verzoekplaatje

Eric Alink | Brabants Dagblad dinsdag 13 december 2011
Artikelen
2011

ORVA staat voor persoonlijk contact

In het fraaie nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis is (nog) geen plek voor zieken- en ouderenomroep ORVA. Die komt er wel, daar is de stichting van overtuigd. Maar is de ziekenomroep nog wel van deze snelle, digitale tijd?
Paul Roovers | Brabants Dagblad donderdag 29 december 2011 | 28-29
 
2016

‘Den Bosch heeft recht op goede lokale omroep’

Rien de la Cousine (69) praat vol vuur over ORVA, maar ontvlamt als de lokale omroep ter sprake komt.
Jarry Popelier | Brabants Dagblad woensdag 20 juli 2016 | Regio 5
 
2017

Stekker uit Bossche ziekenomroep

20 december wordt de laatste radio-uitzending van ziekenhuisomroep ORVA uitgezonden. „We zijn ingehaald door de tijd, zo realistisch moet je zijn.”
Jarry Popelier | Brabants Dagblad vrijdag 10 november 2017 | Regio 2
 
2017

Ziekenhuispatiënten moeten zich zonder Orva vermaken

Orva maakte gisteren de allerlaatste radiouitzending voor patiënten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De omroep is ingehaald door nieuwe middelen van communicatie.
Noor Reigersman | Brabants Dagblad donderdag 21 december 2017 | Regio 5