afb.

Kasteel LeliŽnhuyze

architect: Sjoerd Soeters
locatie: Haverleij, LeliŽnhuyze

Als een mooie lelie ligt kasteel LeliŽnhuyze van architect Sjoerd Soeters (opgeleverd in 2006) in het kabbelende water. Want rondom de kasteelmuren loopt een prachtig waterlabyrint. Direct daaromheen vindt u de parken, weiden, tuinen en bossen van landgoed Haverleij. Kasteel LeliŽnhuyze verrijst dan ook als een aangename en rustieke verrassing op uit dit overweldigende landschap.
Hoewel kasteel LeliŽnhuyze helemaal nieuw is, lijkt het de tijd te hebben vastgehouden. De statige oprijlaan, de brug, de torens op de hoeken en de kasteelpoort doen oude tijden herleven. De sfeer van weleer is eveneens terug te zien in de mooie en ambachtelijke materialen die gebruikt zijn. Ook de indeling is klassiek: met in het hart van het kasteel een binnenhof dat dienst doet als gezamenlijk plein en daaromheen een binnen- en een buitenring waaraan de woningen liggen.
Haverleij B.V., een samenwerkingsverband van gemeente 's-Hertogenbosch, Heijmans Vastgoed en Bouwfonds
Artikelen
2015

Kasteel kant zich tegen tuinen

DEN BOSCH. De bestuursraad Engelen/Bokhoven en de bewoners van kasteel LeliŽnhuyze achten het niet zinnig en verantwoord om aan de zuidzijde van de Omloop het tweede gedeelte van de kasteeltuinen aan te leggen. Wethouder Paul Kagie wil in juni namens de gemeente voor eens en altijd een punt zetten achter de discussie over de kasteeltuinen, maar gaf in de bestuursraadsvergadering ook aan Ďgeen rijdende rechter te zijní.
Angela van den Dungen | Brabants Dagblad donderdag 28 mei 2015 | 9
 
Afbeeldingen

12 mei 2008

12 mei 2008

12 mei 2008

12 mei 2008