afb. A.F.A.M. Wetzer, 19 september 2008

Spoorbrug over de Dieze

bouwjaar: 1965
sloop: 2013
locatie: Dieze (verbinding Orthenpoort / Het Zand)

Cultuurhistorische inventarisatie

Spoorbrug over de Dieze

door Bram Steketee

100
Waterstaatkundige werken in 's-Hertogenbosch (Utrecht 2000) 100
Artikelen
2013

Laatste dagen van spoorbrug Dieze geteld

De oude spoorbrug over de Dieze in Den Bosch, naast de splinternieuwe fly-over, is aan zijn laatste dagen toe. Op 27 juni snijdt Heijmans de brug in stukken om plaats te maken voor een nieuwe betonnen, dubbele spoorbrug. Deze brug heeft er iets meer dan vijftig jaar gelegen en trouw de loodzware treinen naar de overkant van het water geloodst. Ze werd in 1962 gebouwd als vervanging van een stalen Baileybrug.
Domien van der Meijden | Brabants Dagblad dinsdag 11 juni 2013 | 21
 
2013

Oude Diezebrug verwerkt tot stalen tegeltjes

Op het eerste gezicht is het niks bijzonders wat de zes lezers van het Brabants Dagblad gistermiddag kregen in een kantoor van gastheer ProRail. Een stukje schroot van een centimeter dik met het formaat van een wandtegel. Het lijkt niks. Maar de ‘gelukkigen’ was het alles.
Marc Brink | Brabants Dagblad woensdag 10 juli 2013 | 26
 
Raadsbesluiten
2010

Vervangen spoorbrug over de Dieze

Het college stelt de raad voor € 6,15 miljoen bij te dragen aan de vervanging van de stalen spoorbrug over de Dieze. Vervanging door een betonnen brug heeft grote voordelen. Zo zal de geluidsoverlast verder afnemen. Daarnaast wordt de sociale veiligheid én stedenbouwkundige inpassing in dit gebied sterk verbeterd. Eenzelfde voorstel wordt ookvoorgelegd aan Provinciale Staten. Voor de vervanging is een bedrag van circa € 25 miljoen nodig. Over de aanvullende financiering wordt constructief overleg gevoerd met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Prorail.
B&W Besluitenlijst dinsdag 12 oktober 2010