Archief Vestingwerken

Van Roosmalen van Gessel Architecten

7 september 2017

De architecten Marc van Roosmalen en Marlène van Gessel hebben woensdagavond de monumentenonderscheiding van de Stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg gekregen. De prijs is voor iemand die zich de afgelopen jaren bijzonder heeft ingezet voor de monumenten in de stad.
Marc van Roosmalen en Marlène van Gessel zijn al 19 jaar betrokken bij het werk aan de Bossche Vestingwerken. Volgens de jury hebben de architecten de vestingwerken zichtbaar en beleefbaar gemaakt op zo’n manier dat ze ook iets toevoegen voor de toekomst van de stad.
De prijsuitreiking vond plaats tijdens de ‘State of the Monument’ in het Groot Tuighuis. Dit is een jaarlijkse bijeenkomst van de stichting ’s-Hertogenbossche Monumentenzorg.
Gemeente 's-Hertogenbosch
Artikelen
2017

'Sint-Cathrien staat nu te verkommeren'

Het is hoog tijd dat de Bosschenaren de Sint-Cathrien weer in kunnen. Het rijksmonument staat te verkommeren, zei voorzitter Jan van Heijningen van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg gisteren. ...
De architecten Marc van Roosmalen en Marlène van Gessel kregen de Monumentenonderscheiding 2017 voor hun werk aan de Bossche vestingwerken. Dat leverde hen een keramisch kunstwerk op van de hand van Christine Jetten.
Mieske van Eck | Brabants Dagblad donderdag 7 september 2017 | Regio 4