afb. A.F.A.M. Wetzer, 3 december 2008

Kantoor en woning

architect: H.M. van de Vrede en L. van der Lee
verbouwing: Axis Architecten ('s-Hertogenbosch)
bouwjaar: 1957, verbouwing 1993
locatie: Smalle Haven 149-151

 
Architectuur

Smalle Haven

architect: oorspronkelijk H.M. van de Vrede en L. van der Lee, verbouwing door Axis Architecten ('s-Hertogenbosch)
bouwjaar: 1957, verbouwing 1993

Bij de aankoop van het pand is direct besloten zowel het interieur als de gevels om energetische en esthetische redenen te renoveren. De oude gevels werden gekenmerkt door een betonskelet met een invulling van stalen kozijnen met ruiten van enkel glas. Het gebouw bestond uit twee bouwlagen en was horizontaal geleed in een omgeving van voornamelijk verticale accenten: een helder, zakelijk, streng, maar uiterst slecht geÔsoleerd gebouw, dat uit de toon viel in de omgeving. Bij de renovatie is de massa verhoogd met een terugliggende bouwlaag, voorzien van een luifel als beŽindiging van de bouwmassa. De toepassing van kunstof kozijnen en de magere detaillering verarmen helaas het architectonische beeld.
Architectuurgids 's-Hertogenbosch (43)